استاندارد بدنه تابلو برق

استاندارد بدنه تابلو برق
در این بخش به یکی دیگر از استانداردهای مرتبط با تابلو برق خواهیم پرداخت. شما عزیزان میتوانید برای مشاهده انواع استاندارد بدنه تابلو برق به صفحه مربوطه مراجعه نمایید و اطلاعات بسیار کاملی را در خصوص انواع استاندارد تابلو برق مشاهده نمایید.
همانطور که در بالا اشاره نمودیم در زیر شما عزیزان را با انواع استاندارد بدنه تابلو برق آشنا خواهیم نمود.
انواع استاندارد بدنه تابلو برق:
- مجموع تابلو برق ها باید از چند نوع محفظه ای بوده و بر اساس استاندارد IEC 60439-1 باشد.( که در بخش مربوط به استاندارد IEC به صورت کامل توضیحات لازم را برای شما عزیزان فراهم نموده ایم) و باید برای نصب در داخل ساختمان مناسب باشد.
- در استاندارد بدنه تابلو برق باید از نوع فلز و با ورق حداقل 2 میلی متری ساخته و تولید شده باشد و باید قابلیت خود ایستا و همچنین قابلیت نصب در کف باشد و دسترسی به قطعات تابلو برق باید از قسمت جلو امکان پذیر باشد.
- تمامی تجهیزات مورد استفاده در تابلو برق باید در داخل تابلو برق نصب شده باشد و به طور مناسب در قسمت های مختلف تابلو برق تقسیم بندی شده و به وسیله جداکننده ها و همچنین مهار کننده ها جداسازی شده باشد. که در استاندارد IEC 60439-1 توضیحات لازم ذکر شده است.
- ارتفاع و عمق بدنه باید با بر اساس استانداردهای سازندگان بوده و همچنین ارتفاع سویچ ها و کلیدها و دستگیره های عملیاتی و وسایل اندازگیری نباید از 180 سانتی متر بیشتر باشد.
- بدنه تابلو برق همراه با شینه ها و سیم کشی های مورد استفاده باید قابل توسعه از هر دو طرف باشند و این امر باید بدون احتیاج به بریدن و یا سوراخ نمودن بدنه تابلو برق صورت پذیرد.
- باید حداقل یک محفظه یا فضای خالی در هر قسمت از تابلو برق باشد تا در صورتی که در آینده احتیاج به اضافه نمودن تجهیزاتی بود فضای مورد نیاز وجود داشته باشد. شایان ذکر است این فضا باید به گونه ای تعبیه شود که در زمان اتصال تجهیزات جدید کمترین قطعی برق در تابلو برق به وجود آید. به طور معمول باید سطح فضای خالی قرار داده شده در تابلو برق 10 درصد از سطح بدنه جلوی تابلو برق باشد.
- بدنه تابلو برق های قدرت باید خود تهویه باشند و در طراحی تابلو برق های عمودی باید نحوه قرار دادن استارترها و فیدرها به گونه ای باشد که از جمع شدن حرارت در قسمت های بالایی تابلو برق جلوگیری شود.
- در طراحی استاندارد بدنه تابلو برق باید به این نکته توجه نمود که تابلو برق به گونه ای طراحی شود که دیگر نیازمند به گرم کننده های ضد رطوبت در آن نباشد و در صورت تعیین گرم کننده های ضد رطوبت در داده باید آنها با بند 6 و 7 این استاندارد مطابقت داشته باشند.
- بدنه تابلو برق ها باید قبل از مونتاژ کاملا چرپ زدایی و فسفات شده باشد و هم قسمت های بیرونی و هم قسمت های داخلی آن رنگ شده باشد. شایان ذکر است رنگ آمیزی تابلو برق ها باید با پوشش پودر الکترواستاتیک بر اساس اپوکسی و رزین پلی استر باشد و ضخامت رنگ بر روی بدنه تابلو برق باید بین 60 تا 80 میکرون باشد.همچنین باید زمان خشک شدن رنگ بر روی بدنه تابلو برق با توجه به استانداردهای سازندگان پودر باشد.
- تمامی کابل های ورودی و خروجی در تابلو برق قدرت باید از کانال و یا از کف اتاق بوده باشند و در صورت در نظر گرفتن باس داکت برای ورود کابل باید از قسمت بالا وارد تابلو برق شود.
- جهت نگه داشتن و مهار نمودن کابل ها در تابلو برق باید اقدامات لازم صورت پذیرد و نگه دارنده های کابل باید 40 سانتی متر ار کف تابلو بالاتر باشد و همچنین در قسمت پایین بدنه تابلو برق باید ورودی های مناسب جهت ورود کابل در نظر گرفته شده باشد و پس از ورود کابل به صورت کامل آب بندی شود. شایان ذکر است برای کابل های ورودی و خروجی در تابلو برق از گلند کابل استفاده مینمایند.
- حلقه های حمل و نقل باید بر روی بدنه تابلو برق نصب شوند.
در بالا به استاندارد بدنه تابلو برق و مواردی در خصوص آن اشاره نمودیم شما عزیزن میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص انواع استاندارد تابلو برق به قسمت مربوطه در سایت مراجعه نموده و تمامی مطالب لازم در این خصوص را مشاهده نمایید.