آموزش وردپرس | قالب وردپرس | افزونه وردپرس

استاندارد شرایط محیطی تابلو برق

استاندارد شرایط محیطی تابلو برق فشار متوسط تصویر آن

استاندارد شرایط محیطی تابلو برق فشار متوسط

در این بخش به بررسی استاندارد شرایط محیطی تابلو برق خواهیم پرداخت که در  کمیسیون بین المللی الکتروتکنیک یا همان IEC  ( که در بخش استاندارد IEC  به صورت کامل و جامع خدمت شما عزیزان توضیح داده ایم) به صورت کامل و جامع به آن پرداخته شده است.

در استاندارد IEC 60439-1  که به بررسی استاندارد شرایط محیط تابلو برق فشار ضعیف پرداخته است و ترکیبی از یک یا چندین کلید برای قطع و وصل برق همراه با سایر تجهیزات مانند وسایل اندازگیری, وسایل حفاظتی, وسایل کنترلی, وسایل تنظیم کننده و سایر وسایل میباشد که به صورت کامل نصب و در تابلو برق سوار شده است.

حال تمامی موارد گفته شده در بالا باید طبق استاندارد گفته شده دارای استاندارد شرایط محیط تابلو برق فشار ضعیف به صورت زیر باشد.

استاندارد شرایط محیطی تابلو برق فشار ضعیف:

  • استاندارد دمای محیط نصب تابلو برق فشار ضعیف در داخل یا indoor:

برای این نوع اندازگیری بایستی میانگین دمای محیط مورد نظر در یک شبانه روز باید در حالت عادی و نرمال بیشتر از 35 درجه سانتی گراد نباشد و حداکثر تا 40 درجه سانتی گراد و حداقل تا منفی 5 درجه مجاز میباشد.

  • استاندارد رطوبت هوا برای نصب تابلو برق فشار ضعیف در داخل یا indoor:

در مکان هایی که رطوبت نسبی میباشد رطوبت هوا نباید در دمای حداکثر که 40 درجه سانتی گراد میباشد از 50 درصد بیشتر شود اما در دمای پایین تر مشکلی را به وجود نمی آورد به طور مثال رطوبت 90 درصد در دمای 20 درجه سانتی گراد مشکلی را به وجود نخواهد آورد.

  • استاندارد دمای محیط نصب تابلو برق فشار ضعیف در فضای خارج یه به اصطلاح outdoor:

دمای محیط در یک شبانه روز باید به صورت نرمال بیشتر از 35 درجه سانتی گراد نباشد و در بیشترین حالت دمای 40 درجه سانتی گراد و در کمترین حالت منفی 25 درجه در آب و هوای معتدل و در آب و هوای سرد شمالی منفی 50 درجه سانتی گراد میباشد.

  • استاندارد رطوبت هوا برای نصب تابلو برق فشار ضعیف در فضای خارج یا به اصطلاح outdoor:

رطوبت میتوانید به 100 درصد نیز برسد به شرط وجود درجه حرارت در کمترین حالت خود یعنی 25 درجه سانتی گراد.

  • استاندارد درجه آلودگی در تابلو برق فشار ضعیف:

که این بخش خود به چهار قسمت و یا همان درجه تقسیم بندی میشود که در زیر به بررسی آنها خواهیم پرداخت:

درجه اول: آلودگی هادی یا رسانا وجود نداشته و یا آلودگی از نوع خشک باشد.

درجه دوم: آلودگی از نوع خشک باشد اما با وجود رطوبت تبدیل به هادی یا همان رسانا شود.

درجه سوم:آلودی از جنس هادی یا همان رسانا وجود داشته باشد اما به شکل موقتی باشد.( طبق استاندارد سوئیچ گیرهای فشار ضیعف در این درجه از آلودگی مورد استفاده قرار میگیرند.)

درجه چهارم: آلودگی از نوع هادی یا همان رسانا و به صورت دائمی وجود داشته باشد.

  • استاندارد ارتفاع از سطح دریا در نصب تابلو برق فشار ضعیف:

طبق این استاندارد ارتفاع نصب تابلو برق از سطح دریا نباید بیشتر از 2 کیلو متر یا همان 2000 متر باشد.

دلیل این امر نیز دو تاثیر بسیار مهم می باشد که با توجه به ارتفاع از سطح دریا در عملکرد تابلو برق های فشار ضعیف میگذارد که عبارتند از : کاهش انتقال حرارت از تاسیسات الکتریکی با توجه به رقیق شدن هوا و همچنین کاهش چگالی هوا منجر به کاهش دی الکتریک هوا شده که خود باعث ایجاد شکست عایقی میشود.

استاندارد شرایط محیطی تابلو برق فشار متوسط

در بالا با برخی از استاندارد شرایط محیط تابلو برق فشار ضعیف آشنا شدیم در زیر به بررسی برخی از استانداردهای لازم در شرایط محیطی تابلو برق های فشار متوسط خواهیم پرداخت:

  • استاندارد دمای محیط نصب تابلو برق فشار متوسط در داخل یا indoor:

دمای محیط در یک شبانه روز و به صورت میانگین در حالت نرمال و عادی نباید بیشتر از 35 درجه سانتی گراد شود و در بیشترین حالت نباید از 40 درجه سانتی گراد فزونی پیدا نماید. در کمترین حالت با توجه به اینکه سه نوع کلاس منفی 5 و منفی 15 و منفی 25 وجود دارد دما نباید به ترتیب از منفی 5 درجه سانتی گراد و منفی 15 درجه سانتی گراد و منفی 25 درجه سانتی گراد کمتر شود.

  • استاندارد رطوبت محیط نصب تابلو برق فشار متوسط در داخل یا indoor:

رطوبت هوا نباید از 95 درصد بیشتر شده و همچنین نباید رطوبت هوا در مدت یک ماه بیشتر از 90 درصد باشد.

  • درجه آلودگی:

در فضای داخلی هوای محیط نباید با گرد و خاک و همچنین ترکیب مواد فاسد کننده و یا خورنده و یا همچنین قابل اشتعال همراه باشد اما در خصوص نصب تابلو برق فشار متوسط در فضای خارجی نباید آلودگی هوا از آلودگی سطح II ( طبق استاندارد IEC 815 ) بیشتر باشد.

  • استاندارد ارتفاع از سطح دریا در نصب تابلو برق فشار متوسط:

ارتفاع این نوع تابلو برق ها نباید بیشتر از یک کیلومتر یا همان 1000 متر باشد.

در پایان بررسی استاندارد شرایط محیطی تابلو برق خاطر نشان مینماییم که در صورت داشتن شرایط محیطی که در موارد ذکر شده در بالا نمی باشد را به عنوان شرایط محیطی خاص نامگذاری نموده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − سه =