انواع فیوز:
در این بخش قصد داریم به بررسی انواع فیوز بپردازیم و به سه نوع از فیوزها که بیشترین کاربرد را دارند بپردازیم. همانطور که میدانید در سایت تابلو برق علاوه بر فروش انواع تابلو برق های فشار ضعیف و صنعتی و فشار قوی ما به آموزش موارد مرتبط و بسیار گوناگون برق و تابلو برق نیز میپردازیم که در زیر میتوانید اطلاعات کاملی را در خصوص انواع فیوز مشاهده نمایید.
در زیر برای شما عزیزان به صورت مختصر اما مفید اطلاعاتی را در خصوص انواع فیوزهای فشنگی, اتوماتیک و مینیاتوری خواهیم پرداخت.
قبل از شروع توضیح در خصوص انواع فیوزها بهتر است به تعریف مختصری در خصوص فیوز بپردازیم هر چند که در سایت تابلو برق و در بخش فیوز به صورت کامل و جامع به توضیح در این خصوص پرداخته ایم در اینجا به یک تعریف مختصر در خصوص فیوزها بسنده می کنیم.
تعریف فیوز: فیوز در اصل یک دستگاه حفاظتی و محافظتی بوده که وظیفه آن محافظت از صدمه دیدن دستگاه ها در خصوص اضافه بار یا اتصال کوتاه میباشد. فیوزها دارای دو نوع تندکار و کندکار بوده که از فیوزهای تند کار بیشتر برای مصرف کننده های روشنایی استفاده نموده و فیوزهای کند کار برای موتورهای سه فاز استفاده مینمایند.
در زیر شما عزیزان را به سه نوع از فیوزهایی که بیشترین کارایی را دارند و بسیار پرکاربرد میباشند آشنا خواهیم نمود و توضیحاتی را خدمت شما عزیزان ارائه خواهیم کرد.
فیوز مینیاتوری دارای دو نوع کند کار و تند کار بوده و به دو صورت تک فاز و سه فاز ساخته و تولید میشود.
فیوز مینیاتوری از نوع فیوزهای اتوماتیک میباشد. فیوزهای تندکار را با حرف C و فیوزهای کندکار را با حرف B انگلیسی نمایش میدهند.( شایان ذکر است این علامت گذاری ها در استانداردهای IEC تعیین شده است).
نام دیگر فیوز اتوماتیک آلفا بوده و عبور بیش از حد تعیین شده باعث قطع شدن مدار به وسلیه فیوز میشود و فیوز آلفا یا همان فیوز اتوماتیک جریان و بار را در مدارات کنترل کرده و در صورت عبور جریان یا بار بیش از حد تعیین شده باعث قطع مدار میشود.
یکی دیگر از فیوزهایی که کاربرد بسیار زیادی داشته و با ورود فیوزهای مینیاتوری به دلیل حساسیت بالاتر آنها کاربرد فیوز فشنگی به حد قابل توجهی کاهش یافته است.
در فیوزهای فشنگی که به وسیله یک سیم حرارتی به کنترل مدار میپردازد بعد از اضافه بار و یا اتصال کوتاه سیم حرارتی از بین رفته و باعث قطع مدار میشود یکی از معایب بزرگ این فیوزها بلااستفاده شدن آنها بعد از قطع کردن مدار بوده که باید فشنگی داخل آن تعویض شود.