آموزش وردپرس | قالب وردپرس | افزونه وردپرس
تابلو برق توزیع
تابلو برق توزیع
مارس 15, 2017
لامپ رشته ای و آشنایی با نحوه کار آن
می 11, 2017
نمایش همه
تابلو برق چیست

تابلو برق چیست

در ابتدای مبحث تابلو برق چیست باید اشاره نماییم که تابلو برق یک جعبه ای می باشد که جنس این جعبه می تواند از فلز یا غیر فلز باشد  که این تابلوها بطور کل از دو قسمت بیرونی و درونی تشکیل شده است . تابلو های برق برای نصب وسایل الکتریکی و ارتباطـ آنها  توسط هادی ها ایجاد شده اند. دسترسی بعضی از این تابلو ها از جلو میسر است , بعضی از آنها سلولی می باشند و بعضی دیگر کاملا محفظه بسته ای می باشد و هیچ ارتباطی به داخل آن نیست  که به دسته های اصلی و نیمه اصلی و فرعی تقسیم می شود.

تابلوهای اصلی در پست برق  قرار دارد.

تابلوهای نیمه اصلی که از تابلوهای اصلی تغذیه می شوند .

تابلوهای فرعی در موتور خانه ها و روشنایی ها کاربرد دارد و از تابلوهای اصلی تغذیه می شوند و برای توزیع و کنترل سیستم هایی برق کاربرد دارد .

ازاین تابلو برق ها  برای مکان های مختلف استفاده می شود هم می توان در واحد های صنعتی وهم در واحد های مسکونی استفاده کرد.

 وظایف تابلو برق چیست 

 تابلو برق ها  می توانند کارها و نقش های مختلفی را ایفا کنند مثلا از وارد شدن شوک های الکتریکی به افراد و کاربران جلوگیری کنند. می تواند تجهیزاتی که در داخل تابلوها هستند در برابر عوامل محیطی مثل باران و باد و برف و … آنها را محافظت کنند. برای اینکه برق را بتوان به صورت مساوی و لازم بین تجهیزات تقسیم کرد می توان از این تابلو ها استفاده نمود .یکی دیگر از نقش های تابلو برق ها اصلاح ضریب توان می باشد .دراین تابلو ها به دلیل وجود  فیوزها  و قطع کننده های مدارها از نشتی جریان جلوگیری می کنند و جریان ها در مداربه صورت مساوی  توزیع می کنند .منبع های انرژی زیادی در تابلو برق ها وجوئ  دارد که از آنها استفاده می کنند.در تولید و توزیع و تبدیل انرژی ها نقش مفیدی دارند و جز مهم ترین مراکز تولید نیرو محسوب می شوند و می توانند انرژی های الکتریکی را تامین کنند و بیشترین کارآیی این تابلو برق ها به خصوصیات و طرز عمل کلیدها و تجهیزاتی که در مدار وجود دارد بر می گردد.

برای ساخت تابلو برق ها الویت بندی ها و مراحلی وجود دارد که به نیروهای تحصصی و فنی نیاز است .

اجزای سازنده تابلو برق چیست

تابلو برق ها را می توان به سه قسمت کلی تقسیم بندی کرد. قسمت درونی که تجهیزات شامل آن می شود و قسمت بیرونی که شامل بدنه می باشد و قسمت ارتباطات که شامل سیم ها می باشد.

در قسمت داخلی تابلو برق ها قطعات و تجهیزات مختلفی وجود دارد که در زیر به چند مورد از آن اشاره می کنیم .

کنتاکتورها

ترانس ها

کلیدهای اتوماتیک و دستی

کلیدهای نشتی جریان

فیوزها

کلید فیوزها, ولت متر

بی متال

رله

انواع کلیدهای گردان ریل

ترمینال

گلند

شینه

شینه ارت ونول

مقره

لامپ سیگنال

وایرشو وکابلشو

تایمر

بست

کنترل کننده منطقی

درایو

کنتاکتورها

خازن ها

رگولاتور خازنی

قسمت بیرونی تابلو برق ها بدنه می باشد که  اصولا به صورت فلزی است که در داخل آن تجهیزات و وسایل مورد نیاز قرار گرفته است .

قسمت دیگری هم در تابلو های برق مشاهده می شود که شامل سیم و شینه و کابل و … می باشد که به این وسایل ارتباطات گفته می شود که ار تباط تجهیزات توسط هادی ها برقرار می شود .

انواع تابلو برق ها

تابلو برق ها را از نظرهای مختلف دسته بندی می کنند که از همه این تقسیم بندی هایی که انجام می شود تقسیم بندی ها یی که  براساس ولتاژ هستند مهمتر می باشد .

انواع تابلوبرق ها از نظر ولتاژ

انواع تابلوبرق ها از نظر ساختار و ظاهر و شکل

انواع تابلوبرق ها از نظر کاربرد

انواع تابلوبرق ها از نظر طرز قرار گیری

انواع تابلوبرق ها از نظر محل نصب

انواع تابلوبرق ها از نظر فشارهای مختلف

انواع تابلو برق ها داخل ساختمان

نکاتی که برای نصب یک تابلو برق قابل اهمیت می باشد عبارتند از شرایط محیطی که بتوانیم بهره برداری انجام دهیم و شرایط حفاظتی  و شرایط لازم برای نصب آنها می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × دو =