تجهیزات تابلو برق

تجهیزات تابلو برق
در این بخش به معرفی انواع تجهیزات تابلو برق می پردازیم و یک توضیح مختصری در مورد هر کدام خدمت شما عزیزان ارائه می نماییم شما عزیزان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هر کدام میتوانید در بخش مرتبط با آن و با مراجعه به صفحه مورد نظر اطلاعات کافی و جامعی را در خصوص آن مشاهده نمایید.
تجهیزات تابلو برق عبارتند از:
یکی از قطعاتی که در تابلو برق ها برای نظم داشتن سیم ها و ظاهری زیبا استفاده می شود داکت ها می باشند. که سیم ها به صورت دسته بندی شده و منظم از درون آن عبور می کند تا علاوه بر زیبایی در مدار و نظم داشتن سیم ها از آسیب دیدن به مدار و سیم ها جلوگیری کند. که در بخش مربوط به داکت اطلاعات کافی را در این خصوص خدمت شما عزیزان شرح داده ایم.
ریل در تابلو برق
یکی دیگر از تجهیزات تابلو برق ریل ها می باشد که نقش اصلی ریل ها در این است قطعات را بتوانیم در تابلو برق ها نصب کنیم و دارای انواع زیادی می باشد و روی آنها روکش هایی از جنس نیکل و … می پوشانند که از زنگ زدگی و خوردگی جلوگیری کند.
یکی از تجهیزات درونی یک تابلو برق می باشد که دارای انواع و اقسام های متفاوتی می باشد و در مدل های گوناگون وجود دارد که بنا به شرایط و عملکرد و… می توان از هرکدام از آنها استفاده کرد.
این قطعه در مدارها قرار می گیرند و کار اصلی را که انجام می دهند محافظت و ایمنی کردن از مدارها در برابر جریان هایی که استاندارد نیستند می باشد. طرز کار این فیوزها این گونه است که در برابر جریان های زیاد فیوز با روش های گوناگونی که بستگی به نوع فیوز دارد مانع از عبور جریان شده و باعث قطع مدار می شود. همانطور که در بالا اشاره شد دارای انواع مختلفی از نظر سرعت کارکرد می باشد در بخش مربوطه اطلاعات کافی و جامعی را در این خصوص قرار داده ایم.
کیس در تابلو برق
در تابلو برق مهم ترین اجزایی که وجود دارد کیس اصلی می باشد که وظیفه این کیس در این است که تمام مدارها و تجهیزات تابلو برق را در خود جای بدهد.
یک کلید الکترو مغناطیسی می باشد که قسمتی ار مدارهای فرمان می باشد که از مهمترین نقش های این کنتاکتورها در این است که برای راه اندازی و کنترل ماشین ها استفاده می شود و وسیله ای می باشد که در آن تعدادی کنتاکت به هم متصل می شوند یا از هم جدا می شوند و اصولا هر کنتاکتور دارای سه کنتاکت اصلی می باشد و از دو هسته تشکیل شده است که یکی از آنها ثابت است و یکی از آنها متحرک می باشد و دارای مزیت های زیادی می باشد . در ماشین های صنعتی و تابلو برق ها و… موجود می باشند و به عنوان عامل قطع و وصل مدار فرمان از راه دور می باشد این کلیدها دارای انواع و مدل های مختلفی می باشد که با توجه به ویژگی ها و توانایی هایی که دارد هرکدام را برای یک مدار طراحی و استفاده می کنند.کنتاکتورها از قسمت های مختلفی تشکیل شده اند که شامل تیغه-بویین-محفظه –رله حرارتی می باشد که شما عزیزان میتوانید اطلاعات کافی و جامع را در این خصوص در بخش مرتبط با کنتاکتور مشاهده نمایید.
نام دیگر این لامپ های علامت دهنده می باشد که در دستگاههای صنعتی و تابلوهای توزیع استفاده می شوند. در صورت استاندارد بودن این لامپ ها به سه رنگ سبز و قرمز و نارنجی هستند اطلاعات کامل تر در این خصوص را در بخش مربوط به لامپ سیگنال برای شما عزیزان قرار داده ایم.
که کلیدهای گردان و مینیاتوری از پر کاربرد ترین اجزا می باشد و در خصوص انواع و نحوه کاربرد و عملکرد آنها در بخش مربوط به کلیدها اطلاعات کاملی را برای مطالعه شما عزیزان قرار داده ایم.
بیشترین جنس مقره ها چینی و شیشه ای و پلاستیکی می باشد. برای ثابت نگه داشتن شینه ها از یک نوع مقره استفاده می شود که به عنوان اتکا عمل کند که در بخش مربوط به مفره اطلاعات کافی را برای شما عزیزان قرار داده ایم.
رله قطعه ای است که برای اینکه ماشین ها و مدارات در مقابل اضافه بار و اتصال کوتاه حفظ و ایمن کند کاربرد گسترده ای دارد که در بخش مربوط به رله انواع آن و نحوه عملکرد آن را به صورت کامل و جامع خدمت شما عزیزان توضیح داده ایم.
انواع رله ها از نوع قدرت:
- رله دیسانس
- رله دیفرانس
- رله حرارتی
- رله فراکانسی
- رله مخصوص
- رله بوخهولتز
یک نوعی از رله ها می باشد که برای حفاظت از موتورها در برابر جریان های زیاد کاربرد دارد و در تابلو برق ها و صنایع سیمان و نفت و مخابرات به صورت گسترده استفاده می شود. یکی از مشکلاتی که بیمتال ها دارند حساس بودن نسبت به درجه حرارت است و هرچه جریان بیشتر شود حساسیت بیمتال بیشتر می شود توضیحات تکمیلی را میتوانید در بخش بی متال ها مشاهده نمایید.
به دستگاهی که زمان مشخص را برای کاری تنظیم می کند تایمر یا رله های زمانی می گویند. تایمرها دارای انواع و اقسام متفاوتی می باشند مثلا رله زمانی یا الکترومکانیکی, رله زمانی یا ایمر الکترونیکی, رله زمانی هیدرولیکی, رله زمانی پنوماتیکی که شما عزیزان میتوانید اطلاعات تکمیلی را در بخش مربوط به تایمر مشاهده نمایید.
شاسی در تابلو برق
در اغلب مدارها از شستی ها استفاده می کنند که بزرگترین و مهمترین کار آن در این است که برای فرمان و دستورهای لحظه ای از این شستی ها استفاده می کنند که این شستی ها دارای انواع های گوناگون می باشد که وظایف آنها با هم تفاوت هایی دارند یک نمونه از شستی ها استارت می باشد که دو کنتاکتور را از هم جدا هستند به وسیله فشار دادن کلید به هم متصل می کنند و اگر آن فشار را از روی این شستی ها برداریم فنری که در داخل آن قرار دارد به حالت اولیه بر میگردد .
شستی استوپ کاری برخلاف شستی های استارت انجام می دهند و شستی های دوبل کار دو شستی استاپ و استارت را انجام می دهند به صورت همزمان و با هم که در بخش مربوط به شاسی ها اطلاعات لازم را در این خصوص خدمت شما عزیزان ارائه می دهیم.
کلیدهایی می باشند که بدون اینکه دست برخوردی داشته باشد با فاصله یک میلیمتری تا هشت متر را عکس العمل نشان می دهد و توسط رله های بکار رفته در این تایمر کنتاکت ها باز می شود یا بسته می شوند و فرمان را صادر می کنند که دارای انواع گوناگونی بوده و امروزه بسیار پرکاربرد میباشند که در بخش مربوط به سنسورها به صورت کامل به توضیح در خصوص آنها پرداخته ایم.
بست کمربندی و نوار فرمی در تابلو برق
سیم های تابلو را برای اینکه بخواهند نظم ببخشند و یک دست کنند از این قطعات استفاده می کنند.
گلند در تابلو برق
وظیفه اصلی این قطعات ایمن کننده یا حفاظت کننده کابل ها می باشند که در بخش مربوط به گلند به صورت کامل به توضیح در این خصوص پرداخته ایم.
این قطعات جریان های فاز را کاهش می دهند و دارای انواع گوناگونی میباشند که هر کدام کاربرد مختلفی دارند برای آشنایی بیشتر با ترانس و انواع آن می توانید به بخش ترانس مراجعه نموده و اطلاعات کافی و جامعی را در این خصوص کسب نمایید.
دستگاهی که جریان مستقیم در تابلو برق را به جریان متناوب تبدیل می کند و به عنوان تنظیم کننده سرعت موتور می باشد و برای حفاظت موتورها برای جریان های بالا, ضربه های مکانیکی را کاهش می دهد و باعث افزایش طول عمر موتورها می شود و باعث روشن و خاموش کردن موتور بدون نیاز به اینکه برق را قطع و وصل کند. شما عزیزان میتوانید برای آشنایی بیشتر با اینورتر به بخش مربوط به آن مراجعه نمایید.
نام دیگر شینه ها باس بار می باشد که تمام انرژي ژنراتورها و ترانسفورماتورها و یا هر دو بهم می پیوندند که در کل وسیله ای است برای جمع کردن انرژی در یک بخش. شینه ها به دو صورت ساده و چند تایی تولید می شود. از نظر ظاهری شینه ها باهم تفاوت هایی دارند که می توان به لوله ای و هوایی و یا شمش تقسیم کرد که در بخش مربوط به شینه ها اطلاعات کاملی را برای شما عزیزان قرار داده ایم.
ترمینال در تابلو برق
برای اینکه بین تابلو و تجهیزات بیرون تابلو ارتباط برقرار شود از این قطعه استفاده می شود که در بخش مربوط به ترمینال میتوانید اطلاعات کافی را در این خصوص مشاهده نمایید.
یکی دیگر از قطعات پرکاربرد در تجهیزات تابلو برق سیم ها و کابل ها میباشد که در بخش مربوطه جدول انتخاب نوع سیم و کابل با توجه به جریان عبوری را برای شما عزیزان قرار داده ایم.
روبند در تابلو برق
یراق آلات در تابلو برق
وایرشو در تابلو برق
کابلشو در تابلو برق
خازن در تجهیزات تابلو برق
جعبه تقسیم در تابلو برق
قطعات اندازه گیری در تجهیزات تابلو برق
در بالا به رایج ترین و کاربردی ترین تجهیزات تابلو برق اشارات مختصر و مفیدی نمودیم شما عزیزان میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تجهیزات تابلو برق و نمونه ی خاصی از آن بر روی اسم قطعه مورد نظر خود کلید کرده و با مراجعه به برگه مخصوص آن اطلاعات بیشتری را در این خصوص کسب نمایید.