آموزش وردپرس | قالب وردپرس | افزونه وردپرس

اینورتر یا درایو ها

اینورتر وسیله ای است که جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل می کند و می توانیم فرکانس و ولتاژ یک قطعه را به هر مقدار از سطح ولتاژ و فرکانس که می خواهیم و لازم داریم برسانیم. نقش اصلی این قطعات برای کنترل دور موتورها می باشد و حتی توانایی تغییر دور موتور و کاهش و افزایش آن را هم دارا می باشد و باعث این می شود که از انرژی حداقل استفاده را داشته باشند و باعث صرفه جویی در برق و انرژی شد. یکی دیگر از کارهایی که اینورترها می توان انجام داد  این  است که به صورت آرام و نرم و کنترل شده استارت و استاپ شود و این عمل ها در چند ثانیه و یا صدها دقیقه به طول می انجامد. موجی که از این دستگاه ایجاد می شود موج مربعی می باشد و حتی به موج های سینوسی هم می توانند تبدیل شوند البته با استفاده از فیلتر های مخصوص که شامل سلف و خازن می باشد میسر می شود.

از نظر تعداد فاز می توانیم اینورتورها را به تک فاز و سه فاز تقسیم بندی کنیم. نکته مهمی که در این دستگاها  وجود دارد این است که قطعات متحرک ندارند و در بسیاری از وسایل و مدارها و … کاربرد دارند.

اجزای تشکیل دهنده درایوها شامل تریستورها و … می باشد. در آسانسورها و جرثقیل ها و مدارها و تابلو برق و… کاربرد گسترده ای دارد.

 

مزایای استفاده از درایوها:

  • عمر و ماندگاری بالا دارند .
  • درایوها یکی از قابلیت های خوبی که دارند در این است که می توانند انرژی مصرفی در ترمزها و مقاومت های الکتریکی به شبکه را برگردانند.
  • جریان های راه انداز کشیده شده از شبکه کم می نمایند.
  • مصرف انرژی در سییستم های فن دار را کاهش می دهند .
  • می توانیم از طریق نرم افزارهایی کنترل دور را مدیریت کنیم .

 

خصوصیات مهم اینورترها:

  1. برای سرعت موتورها از راه های دور استفاده گسترده ای دارند و به عنوان تنظیم کننده عمل می کند .
  2. موتور را در برابر ولتاژهای بیش از حد و … در امان نگه می دارد و از آسیب به موتور جلوگیری می کند.
  3. موتورها را می توانیم با استفاده از اینورتر روشن و خاموش کنیم بدون نیاز به قطع برق اصلی.
  4. اینورترها قطعاتی هستند که عمر مفید را افزایش می دهند و ماندگاری موتور را بیشتر می کنند.
  5. در برابر ضربه های مکانیکی مقاومت می کنند و این ضربه ها را کم می کنند.
  6. انرژی مصرفی را کاهش می دهند و در نتیجه هزینه برق هم کاهش پیدا می کند.

روش های کنترل دور موتورها:

 

ساده ترین  و رایج ترین روش کنترل موتورها AC روش تثبیت نسبت ولتاژ به فرکانس است که در کارهای صنعتی و برقی بطور گسترده مورد استقبال قرار گرفته است. این روش ها دارای پایداری خوبی می باشد  و از حلقه هایی که به صورت باز هستند استقاده می شوند  و در اصطلاح صنعتی از نوع  اسکالر می باشد ولی همانطور که گفته شد روش بالا یک روش ساده ای می باشد و برای  موتورهایی که به سرعت نیاز به جواب می  باشند مناسب نیستند.

روش دیگری که برای کنترل موتورها استفاده می شود روش کنترل برداری می باشد و برای روبات ها و ماشین های ابزار و آن دسته از وسایلی که دارای دینامیک بالایی هستند استفاده می شود .در این روش مولف های جریان استاتور را تفکیک می کنند به دو مولفه تورک ساز و فلو ساز و با استفاده از روگولاتورها کنترل می شوند.

روش سومی وجود دارد که کنترل کردن از طریق گشتاورها به صورت مستقیم و زمان مورد نیاز برای این روش 5 میلی ثانیه می باشد.

مزیت های کنترل دورموتورها:

  • ذخیره انرژی تا 50درصد.
  • به دستگاهایی که لازم باشد کنترل دبی مکانیکی را اندازه بگیرند نیازی نیست.
  • در راه اندازی موتور شوکی ایجاد نمی شود.
  • عمر قطعات مکانیکی افزایش پیدا می کند.

برای آشنایی بیشتر با سایر قطعات مورد استفاده در صنعت برق میتوانید در بخش تجهیزات تابلو برق موارد بسیار مفیدی را مشاهده نموده و همچنین در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در خصوص اینورتر میتوانید در بخش تماس با ما درخواست خود را ارائه نموده تا کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن اقدام به پاسخ گویی نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − سه =