آموزش وردپرس | قالب وردپرس | افزونه وردپرس

 رله:

انواع رله و رله چیست

یک کلید الکتریکی است که سریع با یک هدایت مدار باز و بسته می شود. این قطعه را ژوزف هانری در سال 1835 میلادی اختراع کرد و چون نقش رله جریان قوی تر از جریان ورودی را هدایت می کند یک تقویت کننده محسوب می شود و بیشتر این کلیدها جامدی ساخته می شوند و اجزای ثابت دارند.

حال پس از یک تعریف کلی در زیر به صورت تخصصی تر به موارد مرتبط با آن می پردازیم:

ساختمان رله:

کلا  دارای 4 قسمت می باشد که از دو مدار جدا و مستقل تشکیل شده است و مدار اول در پایین رله قرار می گیرد و آهنربای الکتریکی را تحریک می کند و زمانی که آهنربا فعال می شود تیغه مدار دوم کامل می شود و لامپ روشن می شود.

1-آهنربا .

2-تیغه که به وسیله های آهنربای الکتریکی جذب شود.

3-فنر.

4-اتصالات الکتریکی.

انواع رله های قدرت:

  •  آورکارنت
  •  دیستانس:

نام رله مقاومت سنج هم دارد و این نوع دارای اساس فاصله یا امپدانس می باشند و کار این نوع به این گونه  است که در مقابل اتصالی همه این آنها تحریک می شوند ولی فقط رله ای که به محل اتصالی نزدیک تر است قطع می شود و به بقیه کاری ندارد و به کار خود ادامه میدهد.

 

  • رله دیفرانسیل:

این نوع برپایه و اساس تراز جریانی کار می کند و به مقدار جریان بستگی ندارد و برای ایمنی کردن ترانس و ژنراتور و باسبار و الکترو موتور استفاده می شود .

  • رله حرارتی:

از دو فلز با ضریب انبساط متفاوت تشکیل شده است.

  • رله بوخهولتز:

برای حفاظت از دستگاه هایی که روغن آنها را خنک می کنند استفاده می شوند و زمانی که جرقه در هسته و یا قسمت های مختلف ترانس اتفاق بیفتد رله شروع به کار می کند. زمانیکه یک فاز بسوزد یا قطع شود و یا روغن از تانک بریزد که در مرحله ای که زنگ خطر شروع به صدا می دهد به علت مشکلات عایق کاری یا کنتاکت ها به صورت کامل قرار نگرفته اند یا سیم پیچ ها بیش از حد گرم شده باشند و در مرحله بعد دستگاه قطع می شود که به علت  اشکالات اتصال زمبن و اتصال کوتاه فاز به فاز و اتصال داخل سیم پپیچ ها و شکسته شدن بوشینگ ها است.

  • رله سنجشی:

که دو نوع ساده و مرکب دارد که در نوع رله سنجشی ساده یک سیم پیچ تحریک شونده دارد و برای اثر تغییر ولتاژ یا جریان این سیم پیچ تحریک می شوند ولی از نوع مرکب دارای دو سیم پیچ تحریکی می باشد.

  • رله زمانی:

این نوعی است که نقش اصلی آن کنترل مدار در مدت زمان معین است که دارای انواع زمانی بی متال یا حرارتی- زمانی هیدرولیکی-  زمانی نیوماتیکی- زمانی الکترونیکی و موتوری است.

  • رله جهت یاب:

برای سنجش جهت توان و نیرو یا شبکه جریان متناوب استفاده می شود.

  •  حالت جامد:

این نوع دارای حجم کوچک می باشد و همه قسمت های آن ثابت است و دارای عمر زیادی می باشد.

  • رله حفاظتی:

از این نوع  برای حفاظت و ایمنی کردن دستگاه های برق استفاده می کنند و هدف اصلی آن جلوگیری از صدمه بیشتر به قسمت های آسیب دیده و جلوگیری از صدمه به قسمت های سالم است. دارای مشخصاتی از قبیل سرعت عملکرد رله و قابلیت انتخاب و حساسیت , هزینه و مقاومت می باشد .

 

نکته هایی که درهنگام خرید باید دقت کرد:

ولتاژ و جریانی که برای حرکت دادن تیغه لازم است.

ولتاژ و جریانی که در تیغه و اتصالات به وجود می آید.

تعداد تیغه ها.

تعداد اتصالات تیغه.

نوع اتصال که به دو نوع باز و بسته می باشد.

کاربرد رله ها:

می توان به جرات گفت در تمامی مدارات برقی کاربرد دارند و نمی توان به صورت جزئی به بررسی آنها پرداخت و به صورت موردی کاربردهای آنها را نام برد.

انواع رله ها از نظر اتصال به شبکه:

1- اولیه یا پریمر: بدون وجود ترانس یا ولتاژ در مدار قرار می گیرند. این نوع  دارای حجم بزرگی هستند و در مورد ولتاژ و جریان زیاد از کار می افتند. حساسیت کمتری دارند و در حین کار به آن نباید دست زد ولی از نظر قیمت هزینه کمتری دارند و عیب یابی آن را می توان به راحتی و سرعت تشخیص داد.

2- ثانویه یا زکوندر: رله ای است که از جریان ثانویه ترانس تغذیه می کند. ولی از مدل های اولیه گرانتر می باشد. درصد خرابی آن بیشتر است ولی نسبت به  اولیه حجم کمتر و حساسیت بیشتری دارد.

امیدواریم که توانسته باشیم مطالب بسیار مفید و آموزنده ای را در این خصوص خدمت شما عزیزان ارائه داده باشیم. شایان ذکر است شما عزیزان میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص و یا دریافت پاسخ سوالات خود در بخش تماس با ما با کارشناسان ما در تماس باشید. تا در سریع ترین زمان ممکن و به بهترین نحو اقدام به پاسخ گویی به سوالات شما عزیزان نماییم. همچنین شما عزیزان می توانید در بخش تجهیزات تابو برق سایر قطعات مورد استفاده در تابلو برق را مشاهده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − 1 =