کلید برق:
یکی از تجهیزاتی که در تابلو برق ها به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد کلیدها می باشند که از نظر تنوع دارای انواع مختلفی می باشند و و ظایف و نقش های مختلفی را در قسمت های مختلف تابلو ها برعهده دارند .مهمترین نقش آن قطع و وصل کردن مدار می باشد.
انواع کلید برق
در زیر به بررسی انواع کلید ها خواهیم پرداخت:
کلیدهای کل:
به نام های کلیدهای اصلی یا اتوماتیک معروفند و نقش قطع و وصل کردن و حفاظت شبکه های فشار ضعیف را برعهده دارد و دارای دو رله از نوع حرارتی و مغناطیسی می باشد و در برابر اتصال کوتاه و اضافه بار شبکه را ایمن نگه می دارد.
اندازه های استاندارد این کلیدها به شرح زیر می باشد 160-200 -250 -315-400-500-630-800-1000-1250-1600-2000 آمپر می باشد.
کلیدهای محدود کننده:
نام دیگر آنها میکرو سویچ هم نامیده می شود این کلیدها برای قطع , وصل و تعویض کردن حرکت های خطی یا دورانی است.از خصوصیات این کلید ها در این است که به وسیله یک دسته متحرک که به عنوان اهرم عمل می کند و با برخورد آن کنتاکتی را قطع می کند . این کلید بزرگترین نقشی را که بر عهده دارد محدود کردن حرکت می باشد .
انواع لیمیت سویچ ساده:
کلید محدود کننده فشار انتهایی .
کلید محدود کننده قرقرهای طرفه از چپ .
کلید محدود کننده قرقرهای یک طرفه از راست .
کلید محدود کننده قرقرهای دو طرفه .
کلیدهای تابع فشار:
این کلیدها برای سطح کنترل گازها داخل مخازن و کمپرسورها می باشد و تنها چیزی که می تواند کلید را قطع و وصل کند گاز می باشد .
کلیدهای شناور:
این کلیدها در استخرها و منبع ها و مخازن استفاده می شوند و اجزای تشکیل دهنده این کلیدها وزنه تعادل و شناور ومیکرو سوییچ می باشد زمانی که سطح مایع در مخزن کم و زیاد شود به میکروسویچ داخل کلید فرمان میدهد و وباعث قطع و وصل شدن مدار می شود.
کلیدهای تابع دور:
در الکترو موتورها یک فاز استفاده می شوند و از یک محور و دو وزنه تشکیل شده است و به وسیله کاهش و افزایش سرعت موتور وزنه های دو طرف به محور نزدیک و دور می شود و طوق روی محور حرکت می کند و باعث قطع و وصل کلید می شود.
کلیدهای مینیاتوری:
این نوع کلیدها از نوع حرارتی مغناطیسی می باشد و دارای استقامت به حد لازم می باشد و درجه حفاظت کلیدها با درجه حفاظت تابلو مطابقت دارد و مشخصات آن به صورت خوانا روی آن نوشته شده است و بدنه آن به گونه ای است که جریان های اتصال کوتاه دائم را تحمل کند .
کلید MCB:
یکی دیگر از انواع کلید برق کلید MCB میباشد که در تابلو برق ها مورد استفاده قرار میگیرد. که از قسمت های حرارتی و مغناطیسی تشکیل شده است که در دو نوع هستند که یکی از نوع های آن در مصارف روشنایی کاربرد دارد و جریان زیاد در مدت زمان کم را انجام می دهد و به عنوان کلیدهای تند کار می باشد ولی نوع دیگر که در را ه اندازی الکتروموتورها و پریزها استفاده می شود جریان را به تدریجی افزایش می دهد و کند کار محسوب می شود. در زیر شکل دو نمونه از این کلیدها را نشان داده ایم .
کلید RCCB:
به این کلیدها کلیدهای محافظ جان هم می گویند که دارای دونوع کلی می باشند که به نام ها ی سه فاز و تک فاز معروف هستند.زمانی که جریان بین سیم های رفت وبرگشت دچار اختلافاتی می شوند این کلیدها شروع به کار می شوند و زمانی که جریان اختلافی وجود نداشته باشد این کلیدها غیر فعال هستند ولی زمانی که در مدار اختلاف بین سیم های فاز و نول ایجاد شود و به واسطه اتصال بدنه مقداری از جریان به زمین می رود و کلیدهای محافظ جان شروع به فعالیت می کنند این کلیدها را طوری می سازند که کوچکترین تغییری را حس می کنند و حساسیت بالایی دارند و منبع تغذیه را در چند دهم ثانیه قطع می کند.
در زیر یک تصویر از این کلیدها را آورده ایم.
کلید MCCB:
نوع دیگر از کلیدها می باشد که به وسیله سه کابلی که وارد تابلو برق می شود سه فاز را به همراه خود می آورد و زمانی این کلیدها در تابلوها به عنوان کلید اصلی محسوب می شوند که برای کنترل موتورهای سه فاز استفاده می شوند.
در پایان در صورت داشتن هرگونه سوالی در خصوص کلید برق میتوانید در بخش تماس با ما با کارشناسان ما در تماس باشید.